Dünya

QNB Finansbank Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi’nde

QNB Finansbank, 2023 Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi’nde (GEI) yer aldı.

Bankadan yapılan açıklamaya göre QNB Finansbank, iş yerinde cinsiyet eşitliğine ilişkin verileri raporlayan 2023 Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi’ne girmeyi başardı.

Toplumsal cinsiyet eşitliğine bağlı şirketlerin performansını ölçen dünyanın en kapsamlı araştırmalarından biri olan endekste, söz konusu 5 alanda şeffaflık ve performans çerçevesinde bariz bir puanın üzerinde puan alan şirketler yer alıyor.

“Cinsiyet eşitliğine dayalı büyüme olmadan, uzun vadeli ekonomik dayanıklılık elde edemeyiz”

Açıklamada görüşlerine yer verilen QNB Finansbank Genel Müdürü Ömür Tan, eşitliğin ancak farklılıkları tanıyan, bedel ödeyen ve onlardan faydalanan bir ortamda sağlanabileceğini belirtti.

QNB Finansbank olarak Bloomberg Toplumsal Cinsiyet Eşitliği endeksinde yer almaktan gurur duyduklarını belirten Tan, şunları kaydetti:

“Amacımız, çalışanlarının yüzde 57’si kadın olan bankamızda eşitliğe değer veren, eşit katılımı benimseyen ve başarıyı teşvik eden bir iş yeri kültürü geliştirmek ve bunu örnek uygulamalarla yaygınlaştırmaktır. Bizim için eşitlik; çalışanlarımızın getirdiği farklı bakış açıları ve bu farklı görüş ve fikirlerden faydalanmak anlamına da gelmektedir.

Yayınlanan pek çok rapora göre, bugün dünyada devam etmesi uzun zaman alan uygulamaların, kadınların ekonomik eşitliğe ulaşması için 151 yıla ihtiyacı var. Öyle bir zamanımız yok. Bu nedenle hem birey hem kurum hem de toplum olarak daha eşit bir dünya için üzerimize düşen misyonları yerine getirmeli ve gerekli uygulamaları hızla hayata geçirmeliyiz.”

“Kadın ve erkeklerin sayısal olarak eşit temsil edilmesinin ötesinde, toplumsal cinsiyete dayalı ön yargıların geçerli olmadığı, her bireyin eşit hak ve fırsatlara sahip olduğu, toplumsal cinsiyete duyarlı bir bankacılık anlayışını tüm paydaşlarımıza yansıtabileceğimiz bir kurum kültürünü yaygınlaştırmak ve sürdürmek. çalışanlarının yüzde 57’si kadın olan bankamızın her kademesinde faaliyet gösteriyor” dedi. Bunun için harekete geçtik” dedi. Tan şöyle devam etti:

” Finans sektöründe eşitlik, toplumsal cinsiyet eşitliği ve toplumumuzun refahını sağlamak için dönüşümü desteklemekte ısrarcıyız. Banka olarak kadınların önceliklerini ve ihtiyaçlarını önemsiyoruz ve eşitlik politikasını destekleyeceğimizin altını çizmek isterim. Bankamızın tüm iş birimleri seviyesindeki fırsatları değerlendiriyoruz.Cinsiyet eşitliği konusundaki hassasiyetimiz doğrultusunda, mevcut ve yeni uygulamaları hassasiyetle değerlendiriyoruz.Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi’nde yer alan bir kurum olarak iş dünyasında örnek uygulamaları hayata geçirmeye devam edeceğiz. “

Verilen bilgilere göre Bloomberg Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Endeksi, dünya genelinde 11 farklı branşta, 50 ülke ve bölgede 620 şirketin bu yıl geliştirdiği toplumsal cinsiyet eşitliği politikaları, toplumsal katılım, ürün ve hizmetler gibi alanlarda toplumsal cinsiyet eşitliğini nasıl desteklediğini değerlendiriyor. Endeks ayrıca şirketlerin uluslararası toplumsal cinsiyet eşitliği girişimlerine ve taahhütlerine imza atıp atmadığı gibi kriterleri de içeriyor.

selcukluhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu