Teknoloji

Hafızamızda Büyük Yeri Olan Video Oyun Mekanları

Video oyunlarında hikaye, karakterler ya da görevler dışında en ilgi çekici unsur oyunun geçtiği yerlerdir. Mekan tasarımları günümüzde çok daha gelişmiş ve hemen hemen her oyunda göz kamaştırıcı ve ilham verici. etkileyen yerler Görebiliriz. Bazen bir görev için bu yerlere gidiyoruz, bazen de oyunun büyük bir kısmını bizzat orada geçiriyoruz. Bu yerler bir konut, konak, sokak veya şehirolabilir.

Çocukluğumuzda oynadığımız online oyunların bile oldukça büyük haritaları ve harika mekanları var. Bazıları hala öyle zihnimizde ki, bugüne girsek hiç kaybolmayacağız ve o eski duyguları yeniden yaşayacağız. İşte bu yazımızda, yaşadığımız büyüleyici güzellikleri veya yaşadıklarımızı asla unutmayacağız. 10  video oyun mekanınabir göz atıyoruz

Anılar Oyun Alanından Silinmeyecek 10 Görüntü:

  • Büyüleyici bir su altı şehri: Rapture (Bioshock)
  • Bir malikane ne kadar felaket olabilir?: Spencer Mansion (Resident Evil)
  • Dikkat, Van der Linde çetesi yaklaşıyor!: Braithwaite Malikanesi (Red Dead Redemption 2)
  • Sessiz, dingin ve huzurlu: Riverwood Köyü (The Elder Scrools V: Skyrim)
  • 1950’lerin New York’undan ilham alan Empire Bay (Mafia 2)
  • Wineland Toussaint (The Witcher 3: Wild Hunt)
  • Çatı girişi: Malibu Club (GTA Vice City)
  • Ulusal haritamız Dust 2 (Counter-Strike)
  • Carl Johnson’ın Mahallesi: Grove Caddesi (GTA: San Andreas)
  • Müziği unutulmayan o efsane yer: 1. Köy (Metin 2)

Büyüleyici bir sualtı şehri: Rapture (Bioshock)

video oyunu tarihinde FPSkendi türünde oldukça ikonik bir dizi biyolojik şokSerinin özellikle ilk 2 oyununun geçtiği yer olan Rapture city, o dönemde oyuncuların gözlerini kamaştırmayı başarmıştı.

Ana karakterimiz Jack ile bir uçak kazasından sonra girdiğimiz büyüleyici sualtı şehri Rapture, çok etkileyici bir atmosfere sahipti. Sonrasında büyük bir iç savaş ve büyük felaketler yaşanmasına rağmen, İlk izlenimharikaydı.

Kuzey Atlantik Okyanusu’nunŞehrin derinliklerinde yer alan bu sualtı şehri, İkinci Dünya Savaşı sonrasındaki toplumsal, dini ve siyasi baskılardan kurtulmak, özellikle sanatçı ve düşünürlerin özgür bir ortamda yaşaması için bir işadamı olan Andrew Ryan tarafından kurulmuştur.

şehir mükemmel gökdelenler, mekanlar, Su ekosistemi, uygun tesisler ve alışveriş alanları gibi birçok yapıya sahiptir. Oyunun açılış sekansında Rapture’a giriş yapıyorduk ve o sahneoldukça büyüleyiciydi.

Bir malikane ne kadar korkunç olabilir?: Spencer Malikanesi (Resident Evil)

Gerçek Resident Evil hayranlar bu konağı çok iyi hatırlayacaktır. O zamanlar oyuncuları çok yoran bu konak aslında oyunun büyük bölümünün geçtiği yer olarak biliniyor.

Gizli odalar, pencerelerden atlayan zombi köpekler, farklı bulmacalar, korkunç tuzakları ve dar koridorlarıylaLabirent gibi kaybolmaya oldukça müsait ikonik bir yer olduğunu söylemek mümkün.

Spencer Malikanesi’ Evin hikayesi aslında çok eskilere dayanıyor ama kısaca söylemek gerekirse bu konak kimsenin yaşaması için tasarlanmamıştı. Umbrella’nın kapalı virüs faaliyetleri; ABD’nin biyolojik silah çalışmaları yürüttüğü gizli Arklay Laboratuvarı’na ev sahipliği yapıyor.

1988’de geliştirildi T-Virüs,Bir sızıntı ile konağa yayılır ve etkisi altındaki insanlara bulaşır. zombi stili yaratıklara dönüştürür. Olaylar halka yayıldığında bölgeye STARS ekibi gönderilir. Jill Valentine, Chris Redfield ve Albert Wesker gibi tanınmış karakterlerin yer aldığı grup, ürkütücü bir maceraya atılıyor.

ormandaki takım zombi köpeklerden Konağa kaçar ve hikaye başlar. Hikayenin büyük bir kısmını giderek gizemli hale gelen ve birçok çelişkili köşesi olan Spencer Malikanesi’nde geçiriyoruz.

Dikkat, Van der Linde çetesi yaklaşıyor!: Braithwaite Malikanesi (Red Dead Redemption 2)

Rockstar Games’in en başarılı oyunlarının ortasında gösteriliyor Kırmızı Ölü Kefaret 2 çok güzel yerleri var Oyunun grafikleri harika olduğunda sonuç mükemmel. manzaralar ve yerler çıkıyor Keyifiyle en çok akılda kalan ve etkilenen yerlerden biri. Braithwaite Konağı.

Köşk oldukça sağlam ve zamanında köledir. pamuk üretmek için istihdam edildikleri bir plantasyon Konağa giden orta yol çok güzel bir tasarıma sahiptir. Orta yolun sağında ve solunda sıra sıra ağaçlar var.

Çok güzel bir girişi olan konak bahçe ve dış oldukça büyüleyici. Bu konağı özel kılan ise aslında oyunun ana hikayesinde büyük bir yere sahip olması. John Marston’ın oğlu Jack Marston’ın kaçırılması üzerine bire bir Van der Linde çetesiBu konağı bastığımız bir görev var.

konağa giriş sinemasında Atmosfer oldukça heyecan vericiydi.Muhtemelen oyunun en ünlü görevlerinden biri olan bu görev, sosyal medyada hala çeşitli kliplerle paylaşılıyor.

Sessiz, dingin ve huzurlu: Riverwood Köyü (The Elder Scrolls V: Skyrim)

Genel oyuncu tabanı tarafından bilinmeyen yerlerden biri olabilir, ancak en az bir kez. SkyrimOyuncuların hatırlayacağı ve oyunun başında durduğumuz o sessiz, sakin ve huzurlu köy gerçekten mükemmeldi.

Dağ yamaçlarının ve nehrin ortasında yer alan İskandinav köyü Nehir Ormanı;Meyhanesi, demircisi, dükkânları, bostanları ve küçük evleri ile oldukça küçüktür. sessiz bir köy.

Alduin’in Helgen’e yaptığı saldırının ardından Dragonborn karakterimizle ilk gittiğimiz yerlerden biri olan Riverwood, çayınızı içip kafanızı dinleyebileceğiniz bir yer. dağ ve nehirManzaraları seyredebileceğiniz ve yeşilliklerin tadını çıkarabileceğiniz Skyrim’in en keyifli yerlerinden biridir.

1950’lerin New York’undan ilham alan Empire Bay (Mafia 2)

Mafya serisinin ikinci oyunu mafya 2‘Ayrıca Empire Körfezibüyük bir şehir ama özellikle kışın karlı yollarVe 1950‘lerin New York diziyi anımsatan yapısı ile hayranlarının hafızalarından silinmemiştir. Empire Bay’i tasarlarken, üreticiler New York ve Chicago’da yoğun bir şekilde seyahat ettiler. mimari yapılarve şehir düzeninden esinlenerek tasarladılar.

1950’lerin Amerika’sının Mafia 2’sini oynamak şarkılar, arabalar ve kıyafetlerin şeklini görebilirsiniz. Oyunun ilk bölümlerinde kış mevsiminin karlı atmosferi ve 50’li yıllardan kalma arabaları karlı yollarda sürerken yaşadığımız his Empire Bay’i özel kılıyor.

Wineland Toussaint (The Witcher 3: Wild Hunt)

Büyük bir harita ve mükemmel konumlarla CD Projekt RED tarafından geliştirildi Witcher 3: Vahşi AvNitekim Türkiye’nin bazı şehirleri göz kamaştırıcı ve akılda kalıcıydı ama bir tanesi mükemmeldi.

oyunun Kan ve Şarap Genişletme paketi ile giriş yapabileceğimiz Toussaint Dükalığı, Nilfgaard İmparatorluğu altında özerkliğe sahip. Volkanik toprağı, güneşli ve yağmurlu havanın harika dengesi ve harika şaraplarıyla tanınan bir yer.

Blood and Wine’ın ana kurgusu olan Toussaint, ilk saatlerinizde oldukça parlak kullanılmış. renk paletiningöller, dağlar üzerindeki etkisi ile, yeşillik ve üzüm bağları Karşı konulmaz bir görünüm sunar. The Witcher 3’ün Blood and Wine genişleme paketini oynayanların pek çok güzel mekanda durup unutulmaz görüntülere kapıldığına eminiz.

Çatı girişi: Malibu Club (GTA Vice City)

Belki de birden fazla oyuncunun çocukluk ve gençlik dönemlerinde süper anılar barındıran. GTA kötülük şehrikonumlanmış Malibu Kulübü , bugün hala fotoğraflarını gördüğümüzde bizi etkiliyor ve anılarımızı canlandırmayı başarıyor. Bu kulüp elbette ihtişamıyla değil, hatıralarımızla hafızalarımızdan silindi.

Hemen hemen her oyuncunun en az bir kez girip birine saldırdığı Malibu, yara izisinemada Babil Kulübü İlham aldı. İçeri girip birine saldırmaya kalkarsanız, bayan barmen size pompalı tüfekle saldırmaya başlardı.

Gardiyanların da oldukça güçlü silahları vardı. Oyunun ilerleyen bölümlerinde ana karakterimiz tommy vercetti Malibu’yu satın alabilir ve ondan gelir elde etmeye başlayabilirsiniz. Oraya nasıl gidileceğini söylemeye gerek yok çünkü muhtemelen yolu avucunuzun içiyle biliyorsunuz.

Ulusal haritamız Dust 2 (Counter-Strike)

kapaktarafından geliştirilen çok basit bir çevrimiçi oyun serisidir. Counter Strike, ilk zamanlardan günümüze birçok yepyeni haritayı oyuncuların beğenisine sunmuştur.

Oyunun en temel yapı taşlarından biri olan haritalar farklı ülkelerde, farklı mimari ve yapılarda bulunuyor. benzersiz bir deneyim sunar.Oyunda bir çok harita var ve yenileri eklenmeye devam ediyor ama öyle bir harita var ki tam Türklere yakışmış.

Evet, doğal olarak Toz 2Yepyeni adıyla bile bahsediyoruz toz giderme 2 . Yıllardır değişmeyen bir gelenek olarak özellikle Türk oyunculartarafından asla terk edilmeyen Dust 2 Orta DoğuBu yer almaktadır ve aynı zamanda küresel popülerbir harita durumunda.

Birçok değerli turnuvada en az bir kez oynandıBu harita bugüne kadar çeşitli güncellemeler aldı ve hatta Counter Strike Global Offensive’de geçirilen belirli bir sürenin ardından yenilendi.

Karşı Saldırı 2Çeşitli doku ve ışık güncellemelerine kavuşan harita, avucunun içindeo bilir, evi hakkında hissettiren bir harita. Güzel anıların yaşandığı, kaliteli maç ve turnuvaların oynandığı bu harita Counter Strike oyuncularının hafızalarına kazınmıştır.

Carl Johnson’ın Mahallesi: Grove Caddesi (GTA: San Andreas)

Rockstar Games’in birçok oyunu çoğumuzun çocukluk ve gençlik dönemlerini süslemiştir. Büyük otomobil hırsızlığı Seri oldukça basit bir seri ancak Türk oyuncuların en sevdiği oyunlardan biri de tabii ki San Andreas oldu. ana karakter Carl Johnsongünümüzde birçok oyuncunun en sevdiği oyun karakterlerinden biridir.

Türk oyuncular olarak çoğumuz oyunun oldukça büyük haritasını kendi mahallemiz gibi biliriz. Ancak oyunda öyle bir yer var ki tüm anılarımızı geri getiriyor. Oyunun geçtiği ana şehirlerden biri Los SantosGanton semtinde bulunan Grove Caddesi mahallesi, oyunda ilk gittiğimiz yer orasıydı. CJve ağabeyi Sweet’in ikametgahı ile rapçi arkadaşlarımız OG Loc ve Ryder’ın ikametgahı bu mahallede bulunuyordu.

Çember şeklindeki bu yer oldukça küçük ama Anılarımızda yeri çok büyüktür.Grove Street, Big Smoke ve Sweet ile basketbol oynadığımız, OG Loc’un partisine gittiğimiz, kaydı almak için girdiğimiz ve Sweet ve Ryder’dan aldığımız her görevden sonra ayrıldığımız mahalleydi.

Müziği unutulmayan o efsane yer: 1. Köy (Metin 2)

Burada birçok oyuncunun hassas olduğu noktaya geliyoruz. metin 2belki de birçok Türk oyuncunun binlerce hatırasının olduğu, yeni arkadaşlar edindiği, arkadaşları tarafından becerildiği, her haritada ve bölgede farklı güzel ya da kötü anılar yaşadığı bir oyundu.

Metin 2 birçok farklı bölgeyi içeriyordu. Bugün eskiye oranla oyunda çok daha fazla mekan bulunuyor ancak yıllardır değişmeyen hoşluğu ve hatıraları ile özellikle ”Doğu’ya Girin”Tema müziği harikaydı.

metin 2 1. Köy Olarak bilinen konumu, birden fazla NPC’nin ve yapının yerleri değişiyordu. Köy 1’in öne çıkan özelliği, oyuncular için ana buluşma noktalarından biriydi. Aynı bayrağa sahip oyuncuların ana köyü olduğu için pazarlarınızneredeyse tamamı buraya kuruldu.

Depo arkasındaki toplantılar genellikle 1. Köy’de yapılırdı. oyunun ilk görevler Buradan alınmıştır. Seçiminiz CH1 iken o kadar çok oyuncu ve market vardı ki yürüyecek yer bile bulamıyorduk. Metin 2 1. Köy’ü unutmadık ve uzun süre de unutmayacağız gibi görünüyor.

Hafızalarımızdan hiç silinmeyen, unutulmaz ve mükemmel oyun alanlarını derlediğimiz yazımızın sonuna geldik. Tabii daha kaçırdığımız ve bahsetmediğimiz daha birçok maç var. Aklınıza gelen efsanevi şehirleri, köyleri, kasabaları ve haritaları yorum kısmına yazabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort